Ademtraining

Adem, de voornaamste bron van energie Ken je het gevoel? Te veel willen doen en jezelf nauwelijks tijd gunnen om even op adem te komen? Gezond ademen geeft energie!

 

Ademen gaat vanzelf zonder erbij na te denken. Effectief ademen daar moet je echt even bij stilstaan. Want als je goed ademt, verlaag je de kans op stress en allerlei kwalen én voel je je relaxed en energiek.

 

De meeste mensen ademen oppervlakkig en gebruiken maar 30% van hun longcapaciteit. Onvoldoende zuurstof is het gevolg. Als je te weinig zuurstof inademt, gaat je lichaam op een lager pitje draaien. Je voelt je sneller futloos en je bent makkelijker vatbaar voor ziekte.

 

Door je adem te trainen vergroot je de longcapaciteit, verbeter je je energieniveau en kun je je makkelijker ontspannen. Het aanleren van een gezonde ademtechniek kan hyperventilatie helpen voorkomen en verlichting geven bij kortademigheid. Een gezonde adem brengt rust en stabiliteit in je lijf én in je hoofd.

 

In persoonlijke sessies leer je je bewust te worden van je adem en hoe je deze effectief kunt veranderen. Je oefent de buik-, middenrif- en borstadem Met de geleerde adem- en ontspanningstechnieken kun je thuis aan de slag. Bij regelmatig oefenen zul je al snel het effect voelen.

© 2016 door Inner Relations

Inner Relations is het stelselmatig bevorderen

van wederzijds begrip tussen body, mind & soul

 Anneke Fontein